• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Palić u aprilu domaćin obuke za poljoprivrednike o tranziciji ka regenerativnoj poljoprivredi

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Obuka će poljoprivrednicima omogućiti da steknu znanja o principima regenerativne poljoprivrede i njihovoj primeni

  • 0
polje, poljoprivreda Foto: wurliburli/Pixabay

Evropsko udruženje Donau Soja u saradnji sa EIT Food organizacijom, delom Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju, nezavisnog tela Evropske unije, organizuje dvodnevnu obuku za 30 izabranih poljoprivrednih proizvođača, 15. i 16. aprila na Paliću, saopštilo je ovo udruženje.

Obuka pod nazivom "Tranzicija ka regenerativnoj poljoprivredi" poljoprivrednicima će omogućiti da steknu znanja o principima regenerativne poljoprivrede i njihovoj primeni na svojim gazdinstvima, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da će obuka biti prilika da poljoprivredni prozvođači unaprede produktivnost i profitabilnost svoje proizvodnje čuvajući zemljište i životnu sredinu, kao i da i naprave korak napred ka smanjenu emisije gasova koji prouzrokuju efekat staklene bašte.

Među polaznicima obuke biće izabrano šest poljoprivrednih proizvođača koji će nastaviti učešće u programu i tokom naredne tri godine biće im omogućena besplatna podrška koja uključuje analizu kvaliteta zemljišta, analizu rezultata i plan primene regenerativnih praksi specifično pripremljenih za izabrano poljoprivredno gazdinstvo.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>