• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Bašta u srcu grada": Sajam hortikulture od 4. do 7. aprila na Beogradskom sajmu

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tokom sajma će biti održana i dva okrugla stola - "Dijalogom do (očuvanja) zelene infrastrukture" i "Stanje u oblasti cvećarstva i ukrasnog bilja u Srbiji"

  • 0
Cveće, cvetovi, cvet, biljke, bašta, buket Foto: Shutterstock

Sajam hortikulture "Bašta u srcu grada" biće otvoren sutra na Beogradskom sajmu i trajaće do nedelje. Posetioce tokom sajma očekuju i međunarodne izložbe lekovitog bilja i preparata od meda, parkovskih i baštenskih mašina i prateće opreme, kao i izložba organskih porizvoda, saopštio je Beogradski sajam.

Državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede Milica Đurđevići će u Hali 2, u 11 sati, otvoriti 29. Međunarodni sajam hortikulture "Bašta u srcu grada".

Izložbena ponuda obuhvatiće sve oblasti hortikulture - uzgajanje cveća i cvetnog materijala, proizvodnju sadnica i semenskog materijala, voćarstvo, vinogradarstvo, pčelarstvo, gajenje lekovitog bilja, uzgoj i održavanje zelenih površina, mehanizaciju za hortikulturu, zalivne sisteme, plastenike, sredstva za prehranjivanje i zaštitu, pejzažnu arhitekturu, dodaje se u saopštenju.

Promo lice ovogodišnjeg sajma je televizijski autor Dejan Dragićević, koji godinama širi ljubav prema hortikulturi i cveću, prenoseći znanje i iskustvo.

Tokom sajma će biti održana i dva okrugla stola - "Dijalogom do (očuvanja) zelene infrastrukture" i "Stanje u oblasti cvećarstva i ukrasnog bilja u Srbiji".

Sajam hortikulture pruža mogućnost kupovine direktno od proizvođača, koji će ponuditi bogat izbor sadnica najlepšeg cveća, četinara i ukrasnog bilja, kaktusa i sukulenata, sezonskog cveća, začinskih i aromatičnih biljaka, dok će jedan od izlagača ponuditi preko 200 vrsta bogumilaž", navode organizatori.

Dodaje se i da je učešće na sajmu prilika za sve male proizvođače i domaćinstva da izađu iz lokalnih tržišta i uspostave nove kontakte za buduću saradnju.

Organizatori su saopštili da su za učesnike sajma i ove godine pripremljene nagrade koje će stručni žiri dodeliti za raznovrsnost, kvalitet i prezentaciju sadržaja.

Radno vreme Sajma od četvrtka do subote je od 10 do 19 časova, a u nedelju od 10 do 16 časova.

Cena pojedinačne ulaznice je 500 dinara, dok grupne ulaznice (najmanje 20 ljudi) koštaju 300 dinara.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>