• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Opredeljeno 32 miliona dinara srednjim školama za nabavku poljoprivredne opreme: Evo i kojim

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Saopštenje je objavljeno na sajtu Pokrajinske vlade

  • 0
Poljoprivreda Foto: Valentin Valkov/Shutterstock

Pokrajinski sekretarijat za poljoporivredu, šumarstvo i vodoprivredu doneo je odluku kojom raspoređuje 32 miliona dinara za nabavku opreme naučno-istraživačkim ustanovama, srednjim poljoprivrednim i ostalim školama koje obrazuju učenike poljoprivredne struke.

Kako se navodi u saopštenju objavljenom na sajtu Pokrajinske vlade, po četiri miliona dinara dobiće srednja poljoprivredna škola u Zrenjaninu, kao i Poljoprivredno - tehnički srednjoškolski centar "Besedeš Jožef" iz Kanjiže, dok će Poljoprivredna škola sa domom učenika Bačka Topola dobiti 3,95 miliona dinara,

Po 3,9 miliona dinara dobiće Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu, kao i Poljoprivredna škola sa domom učenika Futog, a za srednju stručnu školu Stevan Petrović Brile iz Rume predviđeno je 3,84 miliona dinara.

Za Poljoprivredna škola "Vršac" opredeljeno je 3,53 miliona dinara, srednju poljoprivredno - prehrambenu školu iz Sombora 2,93 miliona dinara, a za srednju stručnu školu "Vasa Pelagić" iz Kovina 1,95 miliona.

Ovih devet ustanova, kako se navodi u odluci, novac koji dobiju će utrošiti za nabavku traktora, traktora sa navigacijom i autopilot mašina za unutarrednu obradu zemljišta u vinogradima, mašina za unutarrednu obradu zemljišta u voćnjacima, mulčer, cisterne, međuredni kultivator, traktorske prskalice, specijalizovane dronove, kao i GPS uređaje za navigaciju traktora.

Novac je namenjen i za nabavku sakupljača plodova voća sa duvačem, traktorskog tresača grana, baterijske makaze za orezivanje, sakupljače sena, poluteške drljače, valjak, protivgradne mreže sa opremom za ugradnju, panelne ograde sa opremom za ugradnju, mašina za pranje voća sa mlinom, kao i motokultivatora sa dodacima za freziranje i kosačicom.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>