• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Međunarodni poljoprivredni sajam od 18. do 23. maja u Novom Sadu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ove godine na sajmu će se predstaviti 1.200 izlagača iz Srbije i još oko 40 zemalja

  • 0

Državna sekretarka Dušanka Golubović najavila je na konferenciji za novinare aktivnosti Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede na predstojećem 91. međunarodnom poljoprivrednom sajmu, koji će se održati od 18. do 23. maja u Novom Sadu. Partner ovogodišnjeg 91.međunarodnog sajma poljoprivrede je Evropska unija.

- Novosadski sajam sa partnerstvom sa EU može da pruži dodatnu šansu i priliku za domaće proizvođače da predstave svoje proizvode, ali i za investitore koji na ovom mestu mogu da dođu do kvalitetnih informacija, kontakata, ali i svega drugog što dodatno može da doprinese afirmaciji srpskih privrednih aktivnosti sa zemljama članicama EU - izjavila je Golubović

Golubović je istakla da je važno da politika koju sprovodi ministarstvo, pre svega insistira na segmentu prehrambene sigurnosti kao njenog značajnog dela u okviru mera u Ministrstvu poljoprivrede, objavljeno je na sajtu Ministarstva.

- Ovo će biti dobra prilika za prezentaciju aktuelnih i planiranih mera, ali i primere iz prakse, uz korisne informacije, kako bi proizvodnja mogla biti održivija i konkurentnija - rekla je Golubović.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, tradicionalno je pokrovitelj Nacionalne izložbe stoke, najveće izložbe tog tipa na Balkanu, od pre pet godina i Izložbe genetskih potencijala. Pod pokroviteljstvom Ministarstva biće organizovana Izložba organskih proizvoda, proizvoda sa oznakom geografskog porekla, proizvoda sa oznakom „Srpski kvalitet“ i kraft piva.

Promotivni štand Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede nalaziće se u Hali "Master" gde će biti organizovani i brojni drugi sadržaji, okruli stolovi, radionice i predavanja.

Na Međunarodnom sajmu poljoprivrede predstaviće se najsavremenija tehnička i tehnološka dostignuća i primena nauke u poljoprivredi, a najznačajnije celine sajma biće izložbe poljoprivredne mehanizacije, stoke, organskih proizvoda, ali i različiti stručni, poslovni i naučni skupovi. Ove godine na sajmu će se predstaviti 1.200 izlagača kako iz Srbije, tako i iz još oko 40 zemalja.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>