• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Italijanski ministar: Regulacije EU za poljoprivrednike pogoduju Holandiji

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Neke stvari nisu slučajnost", rekao je italijanski ministar

  • 0
poljoprivreda, farma, agro Foto: shutterstock

Italijanski ministar poljoprivrede Frančesko Lolobriđida izjavio je danas da je bivši potpredsednik Evropske komisije, Holanđanin Frans Timermans, tvorac "Evropskog zelenog dogovora", uveo stroge uslove za poljoprivrednike EU da bi stvorio finansijsku korist za Holandiju.

- Ako umanjite unutrašnju proizvodnju, hrana Evrope bi morala da bude uvezena kroz Roterdam. To se dogodile od 1600-tih do 1750-ih u Evropi, kad je Holandija postala carstvo sa Istočnoindijskom kompanijom - tvrdi Lolobriđida.

- Neke stvari nisu slučajnost - dodao je italijanski ministar, čija supruga Arijana Meloni je rođena sestra italijanske premijerke Đorđe Meloni, navodi Politiko.

- Ne mislim da je Timermans lud. Mislim da je hladno proračunao interes Holandije, a ne Evrope - rekao je Lolobriđida u utorak u Parmi na sajmu prehrambenih proizvoda, u organizaciji najvećeg italijanskog poljoprivrednog sindikata Koldireti.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>