• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prijave za subvencije za pčelarstvo počinju danas, traju do početka jula

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Javni poziv raspisan je za pravna lica, preduzetnike, kao i fizička lica koji su nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva

  • 0
košnica, pčelar, pčelarstvo Foto: Shutterstock/ Raul Jichici

Javni poziv za subvencije za pčelare, u okviru koga je na raspolaganju podsticaj od 1.000 dinara po košnici raspisan je danas i prijave se mogu podneti do 5. jula.

Kako je ranije najavljeno Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Uprava za agrarna plaćanja raspisala ovaj javni poziv za pravna lica, preduzetnike, kao i fizička lica koji su nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

Takođe, potrebno je da fizičko lice ispunjava uslove propisane zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju i koje je u Registru poljoprivrednih gazdinstava izvršilo obnovu registracije za 2024. godinu i to za najmanje 20 košnica pčela, a najviše 1.000, navodi se na sajtu Uprave.

Zahtev se podnosi preko platforme eAgrar, odnosno portala ePodsticaji.

Podsticaji se ostvaruju u iznosu od 1.000 dinara po košnici pčela, a za ostvarivanje prava na podsticaje po jednom javnom pozivu podnosi se jedan zahtev.

Bliža tehnička uputstva o načinu registracije korisničkog naloga, prijavi na sistem, načinu popunjavanja i podnošenja elektronskog obrasca zahteva za ostvarivanje prava, kao i načinu pružanja tehničke podrške podnosiocima zahteva, objavljuju se na oglasnoj tabli Uprave za agrarna plaćanja na adresi Bulevar kralja Aleksandra 84, kao i na zvaničnoj veb prezentaciji eAgrar.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Video: To je neka ljubav, poljoprivredom ne može svako da se bavi: Nemanja (24) želi da ostane na selu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>