• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stiže još jedna subvencija, raspisan javni poziv: Ovog puta u pitanju su poljoprivredni proizvođači

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Javni poziv raspisan je za proizvođače šećerne repe

  • 0
Secerna repa Foto: Pixabay

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Uprava za agrarna plaćanja raspisala je danas javni poziv za subvencije za poljoprivrednike koji se bave proizvodnjom šećerne repe, za rod 2024. godine u iznosu od 35.000 dinara po hektaru, a prijave se podnose do 5. jula.

Kako je saopšteno iz Uprave, pravo na korišćenje ove finansijske podrške imaju pravna lica, preduzetnici i fizička lica - nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva pod uslovom da su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava, da se nalaze u aktivnom statusu i da su prijavili površine pod šećernom repom u skladu sa posebnim propisom kojim se uređuje registracija poljoprivrednih gazdinstava, kao i da ne predstavljaju povezana lica u skladu sa propisom kojim se uređuje porez na dobit pravnih lica.

Pravo na finansijsku podršku za šećernu repu, ostvaruje se u iznosu od 35.000 dinara po hektaru prijavljene i zasejane šećerne repe, a najviše do 500 hektara za ostvareni prinos od najmanje 50 tona po hektaru plative šećerne repe.

Poljoprivredni proizvođač ima pravo na korišćenje finansijske podrške ako je celokupan ostvareni prinos šećerne repe na ugovorenim površinama isporučio proizvođačima šećera.

Proizvođač šećera može podneti samo jedan zahtev za odobravanje finansijske podrške na osnovu ovog javnog poziva.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Video: Skupocene ovčice koje su proglašene za najslađe na svetu: Jedna košta i do 25 hiljada evra

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>