• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vlada: Doneta Uredba o utvrđivanju programa mera za sprovođenje odgajivačkog programa

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, efekat primene ovog programa biće ostvaren kroz povećanje kvaliteta stočnog fonda

  • 0
Vlada Srbije Foto: Shutterstock/ToskanaINC

Vlada Srbije je donela Uredbu o utvrđivanju godišnjeg Programa mera za sprovođenje odgajivačkog programa za 2024. godinu čiji je cilj unapređenje stočarske proizvodnje i genetskog kvaliteta u stočarstvu.

Programom za tekuću godinu utvrđuju se obim i vrste mera kod velikih i sitnih preživara, kopitara, u svinjarstvu, živinarstvu, pčelarstvu i akvakulturi, kao i obim i način raspodele sredstava za sprovođenje ovih mera.

Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, efekat primene ovog programa biće ostvaren kroz povećanje kvaliteta stočnog fonda, što indirektno dovodi do povećanja kvaliteta proizvoda u mesnoj prerađivačkoj industriji, a pozitivni rezultati proizašli iz Programa u prethodnim godinama uočeni su u oblasti govedarstva, kod mlečnosti krava, količine proizvedenog mleka po grlu, i svih sastojaka mleka (mlečne masti i proteina).

U svinjarstvu se napredak registruje u broju živorođene prasadi, broju ukupno rođenih prasadi, trajanju laktacije, broju odgajenih prasadi i mase legla.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Video: Sastali se predstavnici PKS i Privredne komore Republike Srpske: "Ovo je bratski susret"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>