• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarstvo apelovalo na otkupljivače da se pridržavaju dogovora o iznosu otkupnine malina

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ono je dobilo pritužbe većeg broja malinara, naročito iz južne Srbije, Mačve, Podrinja i Podgorine, da pojedini otkupljivači ne poštuju dogovor

  • 0
Malinari iz Ivanjice Printskrin: Rina

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede apelovalo je danas na sve otkupljivače maline da se pridržavaju postignutog dogovora o iznosu početne otkupne cene maline.

Ministarstvo je to saopštilo povodom pritužbi većeg broja malinara koje je dobilo, naročito iz južne Srbije, Mačve, Podrinja i Podgorine, da pojedini otkupljivači maline ne poštuju dogovor od 31. maja, po kome početna otkupna cena maline iznosi 250 dinara po kilogramu i da isplaćuju značajno niže cene.

- Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede još jednom apeluje na sve otkupljivače maline da se pridržavaju postignutog dogovora o iznosu početne otkupne cene maline, kako bi se izbegla diskriminacija malinara, kao i ugrožavanje rentabilnosti njihovog poslovanja - navodi se u saopštenju.

Istovremeno, Ministarstvo ističe da je poštovanje dogovora o iznosu početne otkupne cene maline od 250 dinara po kilogramu važno i zbog učvršćivanja međusobnog poverenja između države, malinara i otkupljivača maline.

- Samo složni i jedinstveni, držeći se date reči i postignutog dogovora, možemo da obezbedimo uspeh naših malinara i otkupljivača na sve zahtevnijem i izazovnijem evropskom i svetskom tržištu malina - poručio je ministar Aleksandar Martinović.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Video: Kako i zašto se orezuju maline i kupine?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>