• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nakon dva meseca ukinuto rešenje o zaraženom i ugroženom području od afričke kuge u sledećim okruzima

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prvi slučaj je zabeležen 24. aprila

  • 0
Farma svinja Foto: Shutterstock/Dušan Petković

Rešenjem Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprave za veterinu od 1. jula 2024. godine, ukida se rešenje o proglašenju zaraženog i ugroženog područja od zarazne bolesti afričke kuge svinja na teritoriji Raškog, Moravičkog i Šumadijskog upravno okruga.

- S obzirom da su na navedenom području sprovedene sve propisane mere za rano otkrivanje, dijagnostiku sprečavanje širenja, suzbijanja i iskorenjivanja zarazne bolesti afričke kuge svinja, a na osnovu završnog izveštaja, konstatovano je da ne postoje dalji razlozi za primenu propisanih mera, pa je doneto rešenje o ukidanju rešenja o proglašenju zaraženog i ugroženog područja od zarazne bolesti afričke kuge svinja - izjavio je za RINU koordinator aktivnosti na suzbijanju zarazne bolesti AKS za grad Čačak Aleksandar Maksimović.

Da podsetimo, 24. aprila je, zbog pojave zarazne bolesti AKS u dva domaćinstva u Tavniku, resorno ministarstvo donelo rešenje o proglašenju zaraženog područja, koje je obuhvatalo sela Tavnik i Bresnica, dok su za ugroženo područje proglašena naseljena mesta Obrva, Miločaj, Cvetke, Lađevci, Mrsać, Bapsko Polje, Bečanj, Mrčajevci, Katrga, Bumbarevo Brdo, Žunje i Guncati.

(Telegraf Biznis/Rina)

Video: Najmlađi preduzetnik na svetu: Ima 13 godina, a već sam zarađuje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>