• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uprava za agrarna plaćanja poziva poljoprivrednike da obnove registracije gazdinstva za tekuću godinu

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Postupak obnove registracije u Registru pokreće se u okviru platforme eAgrar

  • 2
Poljoprivreda Foto: Valentin Valkov/Shutterstock

Uprava za agrarna plaćanja apeluje na poljoprivredne proizvođače da pre podnošenja zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje u elektronskom Registru poljoprivrednih gazdinstava izvrše obnovu registracije za tekuću godinu. Na taj način poljoprivredni proizvođači ispunjavaju jedan od osnovnih uslova za ostvarivanje prava na subvencije po bilo kojoj meri podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Postupak obnove registracije u Registru pokreće se izborom i popunjavanjem odgovarajućeg elektronskog obrasca zahteva u online formi, neposredno u okviru softverskog rešenja eAgrar.

Izborom funkcionalnosti "Obnova poljoprivrednog gazdinstva" na ovom portalu nakon provere podataka upisanih u elektronski Registar poljoprivrednih gazdinstava i izborom dugmeta "Podnesi zahtev za obnovu" izvršena je obnova gazdinstva za tekuću godinu.

Iz Uprave podsećaju poljoprivredne proizvođače koji su podneli zahtev za podsticaje putem portala ePodsticaji da redovno proveravaju svoje eSanduče na portalu eUprave i prihvate i preuzmu rešenja, koja na taj način postaju pravosnažna i izvršna, što omogućava isplatu sredstava. Ukoliko nemaju primedbe, mogu i da se odreknu prava na žalbu saglasno Uputstvu za odustanak od žalbi.

Za sve dodatne informacije korisnici se mogu obratiti na kontakt telefone Uprave za agrarna plaćanja 011/30-20-100, 011/30-20-101 i 011/30-20-118 ili 0800/106-107, svakog radnog dana od 7:30 do 15:30 časova, kao i na zvaničnoj veb prezentaciji Uprave za agrarna plaćanja i na zvaničnoj veb prezentaciji eAgrar.

(Telegraf Biznis)

Video: To je neka ljubav, poljoprivredom ne može svako da se bavi: Nemanja (24) želi da ostane na selu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bilja

    5. avgust 2024 | 18:39

    Kako da obnovim poljoprivredno gazdinstvo kad nemogu svoje parcele da upisem vec 3 godine u katastar nepokretnosti . Nedobijam subvencije , pa vas molim pomozite mi sta da radim.

  • Bojana

    5. avgust 2024 | 22:42

    Probala obnovu pise za ovu godinu 2024 gazdinstvo je registrovano to znaci da za 2025 god probam 01.01.2025

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>