• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Produžen rok do 16. septembra za podnošenje zahteva za prvi IPARD III program

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prethodni rok za podnošenje zahteva za subvencije za "Meru jedan" bio je do ponedeljka 12. avgusta, a potom je pomeren na 30. avgust

  • 0
Poljoprivredni zemljište, poljoprivreda Foto: Shutterstock/Mohammed Al-Farook

Rok za podnošenje prijava poljoprivrednika za subvencije u okviru programa IPARD 3, produžen je do 16. septembra, saopštila je Uprava za agrarna plaćanja.

Kako je objavljeno na sajtu uprave, predmet ovog javnog poziva objavljenog 23. februara ove godine su investicije u fizičku imovinu i prihvatljivi troškovi u izgradnju objekta, izgradnju objekta sa opremanjem tog objekta ili podizanje novog.

Subvencije se odobravaju i za obnavljanje postojećeg višegodišnjeg proizvodnog zasada voća, podizanje novog matičnog zasada viših fitosanitarnih kategorija sadnog materijala voća, kao i novog matičnog zasada viših fitosanitarnih kategorija sadnog materijala grožđa.

Investicije u nabavku opreme takođe mogu biti predmet ovog javnog poziva, ali samo u okviru investicije u izgradnju objekata odnosno investicije u podizanje višegodišnjih proizvodnih i matičnih zasada.

Obuhvaćeni su sektori mleka, mesa, voća, povrća, žitarica i industrijskog bilja, grožđa, jaja i ribarstva.

Informacije u vezi sa raspisanim javnim pozivom dostupne su putem telefona Info-centra Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede: 011/260-79-60 ili 011/260-79-61, kao i centra Uprave za agrarna plaćanja 011/30-20-100 ili 011/30-20-101, svakog radnog dana od 7:30 do 15:30 časova.

Prvi javni poziv za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava u izgradnju i opremanje objekata, kao i podizanje višegodišnjih proizvodnih i matičnih zasada, u okviru IPARD 3 programa, objavljen 23. februara 2024.

Prethodni rok za podnošenje zahteva za subvencije za "Meru jedan" bio je do ponedeljka 12. avgusta, a potom je pomeren na 30. avgust.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Video: Cene goriva biće manje za tri dinara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>