• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarstvo poljoprivrede održalo hitan sastanak sa predstavnicima velikih hladnjača

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U razgovoru je zaključeno da su hladnjačari isplatili više od 90 odsto obaveza prema proizvođačima maline

  • 0
Maline Foto: Pixabay

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede saopštilo je danas da je organizovalo hitan sastanak sa predstavnicima svih velikih hladnjača, a povodom napisa u pojedinim medijima da proizvođačima malina uplate od otkupljivača ne stižu redovno.

U razgovoru je zaključeno da su dogovori između malinara i otkupljivača, u kojima je posredovalo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, skoro do kraja realizovani, kao i da su hladnjačari isplatili više od 90 odsto obaveza prema proizvođačima maline.

Ministarstvo poljoprivrede naglasilo je da će u cilju dobre saradnje, nastaviti da razgovara sa svim zainteresovanim stranama, jer je unapređenje domaće poljoprivrede zajednički cilj i obaveza.

Sastanku su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Livija Pavićević, šef Kabineta i pomoćnik ministra Anja Javor i direktor Uprave za agrarna plaćanja Slobodan Nikolovski, kao i Saša Stanić ispred preduzeća Stanić d.o.o., Radoje Cvetić ispred preduzeća Master Frigo, Ana Miloš u svojstvu predstavnika ITN Grupe- Budimka, Paun Petrović iz preduzeća Frigo Paun i Slobodan Obradović ispred hladnjače Drenovac.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Video: Ovo je tačan spisak cena i proizvoda akcije "Nabolja cena" od 1. septembra

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>