• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dogovorena operativna radna grupa za opstanak domaće klanične industrije

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predstavnici udruženja, klanica i preduzeća rekli su da je svima u interesu da Srbija bude izvozno opredeljena, ali da se prvenstveno obezbedi potrebna količina mesa za domaće tržište

  • 0
Aleksandar Martinović radna grupa Foto: TANJUG/ MPŠV/ JOVANA PETROVIĆ/ nr

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Martinović je danas na sastanku sa predstavnicima udruženja odgajivača svinja, klanica i preduzeća dogovorio da se u narednom periodu oformi operativna radna grupa koja će rešavati izazove stočarstva, čiji bi planovi bili predstavnici svih zainteresovanih strana, kao i predstavnici ministarstva.

Martinović je rekao da će se sačuvati domaća klanična industrija tako što će se razgovarati i sagledavati stanje, kao i uvođenjem adekvatnih mera za dodatno unapređenje proizvodnje i prerade mesa, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

- U hodu ćemo rešavati izazove sa kojima se suočava ova grana stočarstva, a to će upravo omogućiti nova radna grupa, na čijem bi čelu bio pomoćnik za poljoprivrednu politiku Nenad Katanić, a članovi, između ostalih, bili bi direktor Uprave za Veterinu Živko Matijević i drugi predstavnici Ministarstva poljoprivrede - naveo je Martinović.

Predstavnici udruženja, klanica i preduzeća rekli su da je svima u interesu da Srbija bude izvozno opredeljena, ali da se prvenstveno obezbedi potrebna količina mesa za domaće tržište.

Na sastanku su prisustvovali u svojstvu predstavnika resornog ministarstva Katanić i Matijević.

U današnjem razgovoru učestvovali su Udruženja odgajivača svinja Srbije, Udruženje proizvođača svinja Mačva, Udruženje proizvođača svinja Bačka i predstavnicima klanica i preduzeća za proizvodnju i distribuciju mesa i mesnih prerađevina - Trlić, Agro-Papuk, Matijević, Juhor, Zlatiborac, Neoplanta, Žuna trejd, Nedeljković.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Video: Najmlađi preduzetnik na svetu: Ima 13 godina, a već sam zarađuje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>