• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poljoprivrednici protestovali u Novom Sadu, izneli dva zahteva

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oni su poručili da su srpska poljoprivreda i selo "na samrti"

  • 0
traktor, njiva, Foto: RINA

Poljoprivrednici iz više udruženja okupili su se danas u Novom Sadu ispred zgrade Vlade Vojvodine kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog, kako kažu, neispunjenih obećanja države i stanja u poljoprivredi.

Kako prenosi RTS, oni su poručili da su srpska poljoprivreda i selo "na samrti", a da je nakon suše situacija još alarmantnija.

Poljoprivrednici su naveli da je ispunjen samo mali deo zahteva i tražili su da od 1. januara gorivo na pumpama plaćaju bez akciza, kao i isplatu 17.000 dinara za sertifikovano seme odmah, a ne u decembru, da bi mogli da počnu sa setvom.

Oni su ponovili da kao proizvođači zarađuju najmanje i na skupu su izložili svoje proizvode sa otkupnom i cenom u prodavnicama, kako bi ukazali na razliku koju građani plaćaju.

Učesnici protesta su doneli i nadgrobni krst sa natpisom "Poljoprivreda Srbije" i ukopali ga na travnjak ispred zgrade Pokrajinske vlade, navodi RTS.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Video: To je neka ljubav, poljoprivredom ne može svako da se bavi: Nemanja (24) želi da ostane na selu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>