• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Stiže 200 miliona dinara za srpska sela, objavljena 2 konkursa: Evo za šta će novac moći da se koristi

S. J.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Oglasio se ministar za brigu o selu Milan Krkobabić

  • 0
selo Foto: Pixabay

Ministarstvo za brigu o selu objavilo je još dva konkursa, jedan se tiče unapređenja privrednih aktivnosti, svih onih koje nedostaju jednom selu, a neophodne su i drugi koji se odnosi na obnovu i uređenje seoskih domova primera radi domovi kulture, zadružni domovi...

- Jednom rečju mesta gde svi od najmlađih do najstarijih mogu da se sreću i susreću. Ti seoski domovi biće multifunkcionalni, sa svim neophodnim sadržajima - društvenim, kulturnim, sportskim... - rekao je ministar za brigu o selu Milan Кrkobabić, nakon što su danas raspisani Javni konkursi na osnovu Programa koje je usvojila Vlada Srbije.

Foto:Ministarstvo za brigu o selu

Ovim konkursima je predviđena dodela bespovratnih sredstava lokalnim samoupravama za finansiranje projekata u selima na njihovim teritorijama.

Program dodele bespovratnih sredstava za podršku razvoja privrednih aktivnosti u seoskim sredinama na teritoriji Republike Srbije za 2024. godinu namenjen je za finansiranje projekata preduzetništva u seoskim sredinama, odnosno nabavku novih mašina i opreme za obavljanje zanatskih, proizvodnih i uslužnih delatnosti. Ukupno je na raspolaganju 50 miliona dinara, a maksimalni iznos koji jedna lokalna samouprava može da dobije je 3,6 miliona dinara.

Foto:Ministarstvo za brigu o selu

Nakon što dobije sredstva jedinica lokalne samouprave je u obavezi da raspiše javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava preduzetnicima sa te teritorije, a iznos koji se odobrava jednom preduzetniku ne može prelaziti 1,2 miliona dinara.

Svi zainteresovani gradovi i opštine mogu da pošalju svoju prijavu na ovaj javni konkurs do 8. novembra 2024. godine.

Foto:Ministarstvo za brigu o selu

Drugi, Program dodele bespovratnih sredstava za uređenje seoskih domova na teritoriji Srbije za 2024. godinu, predviđa sredstva za obnovu i uređenje objekata koji služe za potrebe kulturnog, socijalnog, obrazovnog, društvenog života seoskog stanovništva. Novac je namenjen za razne vrste zanatskih i montažnih radova, kupovinu opreme i uređenje enterijera.

Foto:Ministarstvo za brigu o selu

Za ovaj program izdvojeno je gotovo 150 miliona dinara, a maksimalni iznos koji jedna lokalna samouprava može da dobije za ove namene je 10 miliona dinara. Кonkurs je otvoren do 22. novembra 2024. godine.

PROFESOR KNJIZEVNOSTI - JEDAN OD POSLEDNJIH BACVARA U SRBIJI Foto:Ministarstvo za brigu o selu

Sve informacije o ovim Javnim konkursima nalaze se na sajtu Ministarstva za brigu o selu.

(Telegraf.rs)

Video: Krkobabić: "Želimo da penzioneri sa malim primanjima imaju i 13. penziju"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>