≫ 

Znate kako svira, poslušajte kako peva: 18 godina od smrti Radojke Živković (PLEJLISTA)

 ≫ 

- Radojka je pevala isto onako umilno kao što je i svirala - priča za Muzičku apoteku Anđelka Govedarović

Komentari

  • DervenD

    19. januar 2024 | 18:27

    Nekada nije bilo tesko prepoznati ko svira na RS Nis:Narodni orkestar RTB,Mija Krnjevac,Radojka Zivkovic,Mile Urosevic ,Boris Karlov. Moj drugar je imao,verujem da je cuva i dan danas LP(pocetak kad su se izdavale) i plocu Borisa Karlova,koji je po Mijinim kriterijumima pripadao samom vrhu harmonikasa u ono vreme,gde na ploci (gost ploce) svira Radojka Zivkovic. Tine je bio veliki dzentlmen,pa je isturao ispred sebe damu,Radojku.Po meni nista slabiji bio bije. Da ne kazem koji su nasi klavirci ,malte ne,pokusali da presnime Radojku.Pozajmica je pozajmica,nikada ne moze biti original. Radojka je imala dva rodjena sina i dva umetnicka:Nedzade(Nedzad)-kako su ga zvali i Nedju(Bilkic).Cak bi dodao i Safeta,a kao cerke Dusicu Bilkic i Gocu Stoicevic. Za Safeta je komponovala Nevjeruj joj jarane(kako ga je samo uzivo tercirala!!!). Medeno,preslatko,je svirala,ovo posebno isticem i ne slucajno,sa velikim M.

  • Boža zemunac

    14. avgust 2020 | 13:13

    Pre 30 i kusur godina imao sam čast da me gospođa Radojka prati sa svojom harmonikom. Pevao sam pesmu " Tamo daleko " .Humanitarni koncert je bio u sali " Partizanskog puta ". Sala je bila popunjena do poslednjeg mesta i mnogo ljudi je gledalo koncert stojeći. Radojka Živković se vrlo pohvalno izrazila u vezi mog pevanja. Nastupali su još i Bora Drljača,Milena Plavšić, Anđelka Govedarević, Goca Lazarević..... i veliki glumac Burduš. Gospođo Radojka još jednom puno hvala i laka vam crna zemlja.

  • Toma

    14. avgust 2020 | 08:34

    Da, tacno Radojka je rodjena u malom selu Globoder kod Trstenika. Tu je sa devet godina namucila da svira harmoniku i peva od svog oca. Kao devojka vec je bila poznata i priznata muzika zvezda, a zatim nasla saputnika iz sela Tineta takodje vrsnog harmonikasa. Njihovo DRUZENJE sa harmonikom trajalo je 70 godona?! U selu Globoder se sve to vreme odrzavali DANI,, Radojke i Tineta,,. Oko 50 mladih harmonikasa Radojka i Tine su obucili?! Poneli su slavu sirom Evrope i samog grada i okoline Trstenika.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA