Velika investicija: Prodato 50 odsto najvećeg srpskog lanca ćevabdžinica

Investitor je firma Integral Venture Partners

Foto: Profimedia/Jakub Porzycki/NurPhoto

Kompanija Integral Venture Partners (Integral), investiciona firma, objavila je danas da je postigla sporazum sa vlasnicima lanca ćevabdžnica Walter, vodećeg lanca ćevabdžinica u Srbiji, o akviziciji 50 odsto udela u biznisu. 

Integral je kompanija koja je usmerena na investicije u zemljama centralne i jugoistočne Evrope. Njeni fondovi su podržani od strane vodećih investitora, kao što su EIF, EBRD i IFC. Integral posluje iz centrala u Londonu, Budimpešti i Beogradu.

Walter, osnovan 2003. godine, je najveći lanac ćevabdžinica u Srbiji, sa 20 restorana u Beogradu i 4 u drugim gradovima u Srbiji. Koncept Waltera se zasniva na ponudi omiljene lokalne hrane - ćevapa - koji se služe u brzim restoranima, a konzumiraju ih ljudi iz različitih demografskih grupa i geografskih oblasti u jugoistočnoj Evropi.

Namera Integrala je da pomogne Walteru da nastavi da se širi po Srbiji, a zatim i van njenih granica, u druge zemlje Balkana, u kojima vlada sličan ukus i kultura ishrane. Paralalno s tim, Integral će raditi zajedno sa menadžmentom kompanije i osnivačima kako bi nastavio da podiže nivo delatnosti, u skladu sa najboljim standardima industrije koje važe u pan-evropskim lancima restorana.

Ova transakcija nije predmet bilo kakvih regulatornih potrvda, i očekuje se da će biti sprovedena u prvoj polovini januara. Finansijski detalji investicije nisu objavljeni.

(Telegraf.rs)