Otvoreni pozivi kompanijama za učešće na tri sajma iz prehrambenog sektora: Prijave traju do ovog datuma

V. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Tri svetska sajma u oblasti prehrambene industrije održavaju se u Moskvi, Dubaiju i Tokiju

Foto:Shuttetstock/Tatjana Baibakova

Razvojna agencija Srbije (RAS) i Privredna komora Srbije (PKS) organizuju nastupe u okviru nacionalnih štandova, na tri svetska sajma u oblasti prehrambene industrije i to u Moskvi, Dubaiju i Tokiju a pozivi za učešće na njima su otvoreni, do 25. odnosno 28. oktobra.

Rok za Međunarodni sajam prehrambene industrije ProdExpo 2025, koji će se održati u Moskvi od 3. do 7. februara sledeće godine otvoren je do petka, 25. oktobra, kao i za Gulfood 2025, koji će se od 17. do 21. februara održati u Dubaiju.

Zainteresovani za treći, Međunarodni sajam hrane i pića Foodex 2025, koji će se održati u Tokiju, od 11. do 14. marta mogu se prijaviti do ponedeljka, 28. oktobra.

ProdExpo je najveća i najznačajnija specijalizovana izložba prehrambene industrije u Rusiji i Istočnoj Evropi, u okviru koje se organizuju susreti proizvođača, izvoznika i distributera, odnosno, predstavnika vodećih maloprodajnih lanaca.

Sajam godišnje poseti 70.000 posetilaca iz više od 90 zemalja, koji imaju priliku da se upoznaju sa proizvodnim programom više od 2.000 izlagača iz 40 zemalja.

Gulfood je jedan od najvećih sajmova prehrambene industrije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i regionu Golfa a godišnje ga poseti više od 70.000 posetilaca iz oko 160 zemalja.

Prošlogodišnje izdanje okupilo je više od 5.500 izlagača iz 190 zemalja, predstavljenih u sedam sektora.

Na sajmu Gulfood 2025, srpske kompanije iz prehrambenog sektora biće u prilici da predstave svoje proizvodne programe u jednoj od glavnih hala Trade Centre Arena & Sheikh Saeed Halls, na nacionalnom štandu Srbije.

Foodex Japan, sa tradicijom dugom pola veka, predstavlja vodeći sajam u oblasti prehrambenih proizvoda na tržištu Dalekog istoka.

Na ovoj izložbi hrane i pića održanoj prošle godine, 2.879 kompanija iz 68 zemalja i regiona širom sveta predstavilo je svoje proizvode, a sajam je obišlo više od 76.000 posetilaca.

Više informacija o sajmovima i prijavama može se naći na sajtu Razvojne agencije Srbije.

(Telegraf Biznis/Tanjug)