Novi Beograd sve bliži Čukarici, pogledajte kako se postavljaju šine na Mostu na Adi (FOTO)

Za nekoliko dana kreće prvi, testni tramvaj preko mosta

Tramvaji će preko Mosta na Adi početi da saobraćaju kao je i najavljeno - od juna ove godine.

Foto: Skupština grada

To je potvrdio i zamenik gradonačelnika Goran Vesić koji je na svom profilu na Fejsbuku napisao da trenutno na gradilištu radi 150 ljudi, a da će 5. juna krenuti i prvi, testni tramvaj preko mosta.

Postavljanjem tramvajskih šina preko Mosta na Adi povezaće se i tramvajskim saobraćajem Novi Beograd i Čukarica.

Foto: Skupština grada

Vrednost ovog posla, prema najavama, iznosi skoro dve milijarde dinara.

Foto: Skupština grada

Ukupni radovi obuhvataju postavljanje tramvajske pruge, dužine 2.700 metara, preko Mosta na Adi i severnih i južnih petlji, sa uklapanjem u postojeću prugu sa obe strane reke.

Na celoj deonici predviđena su dva stajališta javnog prevoza: "Blok 42“ na novobeogradskoj strani i "Petlja Radnička“ odmah nakon glavnog raspona mosta na desnoj obali Save. Oba stajališta su izgrađena, dužine su oko 75 metara, a projektom je predviđeno njihovo opremanje nadstrešnicama i ostalim mobilijarom.

Foto: Skupština grada

Posle rušenja gornje konstrukcije mosta iznad Topčiderske reke,  plan je da se ukolne delovi obalnih stubova i napravi nova konstrukcija, kao i izgradnja jednog obalnog stuba.

Kod nadvožnjaka iznad železničke pruge u toku je postavljanje skele radi izgradnje novog dela konstrukcije, kojim se ostvaruje veza prema Rakovici.

Završena je i planirana izgradnja potpornih zidova kod Hipodroma.

(Telegraf Biznis)