Nova runda udvaranja Folksvagenu, Hrvati tvrde da je Srbija ispala iz igre

Ispali smo iz igre, ako pitate regionalne medije

Bugarska je spremna da ponudi dodatne podsticaje nemačkom proizvođaču automobila Folksvagenu kako bi je izabrao za lokaciju nove fabrike, posle odlaganja odluke o gradnji pogona u Turskoj zbog ofenzive turskih snaga u Siriji, poručio je čelnik udruženja proizvođača automobila.

Sofija je spremna da ponudi nove podsticaje i udvostruči subvencije s početno ponuđenih 135 miliona na 260 miliona evra, rekao je član upravnog odbora nevladinog automobilskog klastera Rosen Plevnelijev, bivši bugarski predsednik.

U bugarskom ministarstvu privrede nisu želeli da komentarišu tvrdnju da Sofija nudi dodatne podsticaje odnosno da je spremna da poveća subvencije. Portparol ministarstva rekao je da su do objave konačne VW-ove odluke i Bugarska i Turska kandidati za lokaciju novog postrojenja.

U međuvremenu je i Rumunija objavila da je pokrenula nove razgovore kako bi lobirala za Folksvagenovo ulaganje.

Klaster okuplja više od 50 kompanija iz automobilskog i sektora automobilskih dijelova i aktivno je sudjelovao u lobiranju za bugarsku lokaciju. Iz svega ovoga, čini se kako Srbija više nije u igri, piše hrvatski Index.

(Telegraf Biznis)