Mihajlovićeva Novovarošanima: Čuvajte Zlatar, da ne bude kao Zlatibor

"Moja poruka vama je da sačuvate Zlatar, da ne bude kao Zlatibor. Neka se ne naljute Zlatiborci, ali da bude lepši od Zlatibora, da ostane uređen, a da dovede nove turiste"

Foto: MGSI/Mileta Mircetic

Za četiri godine u rehabilitaciju putne infrastrukture u Zlatiborskom okrugu uložene su 3,2 milijarde dinara, rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović koja je posetila sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem opštinu Nova Varoš i sa rukovodstvom opštine razgovarala o infrastrukturnim projektima, ali i unapređenju rodne ravnopravnosti.

Kako je istakla ministarka, u ovoj i narednoj godini u održavanje drumske infrastrukture u Novoj Varoši biće uloženo blizu jedne milijarde dinara.

- Pored puteva, danas smo razgovarali i o energetskoj i komunalnoj infrastrukturi u ovom kraju. Moja poruka vama je da sačuvate Zlatar, da ne bude kao Zlatibor. Neka se ne naljute Zlatiborci, ali da bude lepši od Zlatibora, da ostane uređen, a da dovede nove turiste - rekla je ona.

Foto: MGSI/Mileta Mircetic

Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, rekao je da pristup da ministarstva presele svoje kancelarije u opštine van Beograda karakteriše ovu Vladu koja ne pravi razliku između malih i velikih gradova.

- Imamo izuzetnu saradnju sa opšinom. Uspostavili smo kvalitetnu sportsku i omladinsku infrastrukturu i obnovili većinu sportskih terena. Cilj nam je da podignemo sportske kapacitete opštine kako bismo dalje razvijali i sportski turizam - rekao je Udovičić.

Radosav Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš, zahvalio je potpredsednici Mihajlović, rekavši da je sastanak bio konstruktivan i uspešan u cilju stvaranja moderne i lepe Nove Varoši.

- Nova Varoš je strateški opredeljena za razvoj turizma. To nije moguće bez razvoja infrastrukture i krenuli smo u rekonstrukciju i izgradnju više putnih pravaca. Pre svega put od Branoševca do Zlatara, a sledeće godine i kružnog toka, puta od Špilova do Ivanjice, Кokinog Broda do Jarmovca, ali i Кarađorđeve ulice u gradu - rekao je on.

(Telegraf Biznis)