Pogledajte lica zaposlenih kad shvataju da im je šef dao 1,5 miliona evra koje je zaradio na berzi

Za osam dana, ovaj biznismen je zaradio sumu koji bi prosečan Amerikanac zaradio za 20 godina rada. Bonus iznenađenja je oduševio njegove radnike, a sve je dokumentovano video snimkom

Konorovi zaposleni u šoku / Foto: Printskrin: Youtube/The Connor Group

Osnivač i izvršni direktor kompanije za nekretnine, "The Connor Group", Leri Konor - na berzi je za samo osam dana zaradio 1,6 miliona dolara (blizu 1,5 miliona evra), a odlučio je da ceo iznos podeli svojima zaposlenima.

Firma je stacionirana u državi Ohajo i zapošljava oko 400 ljudi, koji su nastavili da rade i tokom pandemije, pa im je Konor samo kratko rekao: "Ovo nije poklon. Vi ste to zaslužili".

Kako je dalje istakao: "Ovo su teška vremena za sve, a vi ste na pandemiju odgovorili herojski. Počeo sam da razmišljam o osnovnim vrednostima naše kompanije i rekao sebi sledeće: Učini pravu stvar, pobrini se za svoje ljude. Svih 1,6 miliona dolara ću podeliti sa vama".

Ovaj iznos zaposleni će dobiti u vidu bonusa, od 2.000 do 9.000 dolara, u zavisnosti od toga na kojoj poziciji se nalaze. Podsećamo, u SAD se više od 30 miliona ljudi prijavilo za novčanu nadoknadu na osnovu nezaposlenosti, pa su ovakvi potezi poslodavaca zaista vredni pažnje.

Sve u svemu, Konorovi zaposleni nisu mogli da veruju šta ih je snašlo, a kako slika govori više od reči, u videu pogledajte njihovo oduševljenje. Mnogima je ova pomoć dobrodošla i zato što su im partneri ostali bez posla usled krize, a oni koji Konora znaju malo bolje, kažu da ovaj gest liči na njega.

(Telegraf Biznis)