Muke grčkih ugostitelja: Počinju da rade, ali niko ne zna tačno kako će

Oštre mere koje teško ko može da ispuni

Foto: Tanjug/AP

Kafići i restorani u Grčkoj spremaju se da ponovo počnu da rade u ponedeljak.

Nakon ovog dugog predaha, koji je trajao više od dva meseca zbog mera koje su imale za cilj da spreče širenje epidemije korona virusa, tri od deset ugostiteljskih objekata, međutim, neće moći da počne da radi, rekao je Nikos Nufudis iz Solunske ugostiteljske inicijative agenciji ANA.

On je objasnio da samo 2.000 takvih objekata u Solunu imaju dozvolu da postave stolove i stolice na otvorenom.

S druge strane, mnogi od njih neće moći da opstanu pružajući samo uslugu "za poneti“ i posmatrajući kako se snalaze oni koji su u sličnoj situaciji, rekao je Nufudis.

Kafei i restorani će biti otvoreni uz neka ograničenja koja uključuju i da razdaljina između stolica mora da bude između 70 centimetara do 1,7 metara i da u prostoru sme da sedi najviše do šest gostiju.

Video: Svi na more u Sutomore

(Telegraf Biznis/Tanjug)