7 stvari o novoj nagradnoj igri koja uskoro kreće u celoj Srbiji

Cela organizacija nove nagradne igre koja uskoro kreće u Srbiji biće jeftinija i bezbednija za građane

Foto: Shutterstock

Kako bi država stala na put sivoj ekonomiji, u narednim mesecima ponovo će biti pokrenuta nagradna igra koja će podrazumevati sakupljanje fiskalnih računa.

Ovoga puta reč je o inicijativi Ministarstva finansija, a prema našim informacijama, ona će se razlikovati po nekoliko faktora u odnosu na prethodnu nagradnu igru koja je bila u iste svrhe.

Evo nekoliko činjenica:

ovog puta ceo proces biti sprovođen elektronskim putem

- nagradna igra će biti realizovana u poslednjem kvartalu ove godine (što znači nege uoči novogodišnjih praznika)

- Neće morati računi da se pakuju u koverte

- To znači nema čekanja u redovima i poštama

- Ceo proces organizovanja igre biće jeftiniji

- Pravi se elektronski sistem za fiskalne račune 

- Vredne nagrade 

Prema Nacionalnom programu za borbu protiv sive ekonomije i prema akcionom planu koji je važeći i jeste bila predviđena nagradna igra ove godine - rekla je za Telegraf Biznis izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanovic.

Kako kaže, najava da će u svetlu pandemije, nagradna igra biti održana elektronski je dobra vest, jer čuva bezbednost građana, a i štede u vremenu. Elektronski sistem, ističe, dodatno će pojeftiniti i ceo postupak oko organizacije nagradne igre.

Foto: Shutterstock

- Mislimo da je taj način organizovanja promotivan u cilju drugih servisa države, ovakav način promoviše i elektronsku upravu i servise približava građanima, da se upoznaju šta im je sve dostupno. Država, s druge strane može da prati naplatu PDV, gradi bazu znanja o prodaji i naplati, omogućava da se dođe do statističkih podataka koji će kasnije moći da se koriste u daljem planiranju novih aktivnosti i tako radi na suzbijanje sive ekonomije - rekla je ona.

Prema njenim rečima, prethodni ciklus organizovanja nagradne igre, u čemu je NALED bio partner, bio je jako uspešan.

- Imali smo praktično dve nagradne igre jednu za drugom, i učestvovao je veliki broj građana, 40 odsto,  pristiglo je 11 miliona koverata, to  i jeste jedna porodična aktivnost, i neće biti prepreka za elektronski način održavanja, jer svaki građanin ima telefon ili internet, a verujem da će biti angažovani i službeniici za podšrku ukoliko bude bilo potrebe - kaže nam Jovanovićeva.

Osim organizovanja same igre, kako saznajemo,  u planu je da se izgradi elektronski sistem u kojem će se registrovati fiskalni računi. To je važno kako bi se obezbedila zašita podataka i bezbednost informacija, kao i podataka.

Nagrade

Kada je reč o samim nagradama, u prethodnom ciklusu bilo je i stanova u Beogradu na vodi, automobila, novčanih i drugih nagrada. Očekuje se da će i u ovom nagrade biti vredne.

- Nadamo se da će nagrade biti atraktivne kao i prošli put, da se građani motivišu i da bi se i iz tog razloga odazvali,  jer su nagrade zaista bile vredne - kaže Jovanovićeva.

Video: Sve što niste znali o platnim karticama

(V. B. )