Ako vam ovo iskoči na ekranu, ne klikćite: Opet prevara kruži Srbijom

U pitanju su klasične prevare

Foto: Pixabay

Novi pokušaj prevare trenutno vlada, a svim korisnicima SBB mreže savet je da ne otvaraju sumnjive linkove. Reč je o navodnoj nagradnoj igri koja kao poziv, odnosno obaveštenje stiže korisnicima ove mreže. U tom obaveštenju je navodno usmeravanje ka daljem koraku kako biste došli do "upravo osvojenog telefona".

- Nažalost, često dolazi do zloupotrebe našeg i mnogih drugih brendova, kad se kroz razne online aktivacije, na stranicama koje nisu zvanične, navodno nude nagrade - naveli su iz kompanije SBB.

U pitanju su klasične prevare i zato je preporuka da budete oprezni i svaki put kad primetite da se tako nešto dešava prijavite nadležnim organima.

Prevarenim građanima je preko ekrana iskakao prozor sa saopštenjem da su jedni od 100 korisnika koji imau priliku da dobiju nagradu.

U kompaniji SBB rekli su nam ranije da se nagradne igre u organizaciji kompanije na internetu mogu pronaći isključivo na njihovom sajtu www.sbb.rs ili  zvaničnim stranicama na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter.

(Telegraf Biznis)