"Znanje zna budućnost 2021"

Današnjom konferencijom za štampu koja je održana u beogradskom Medija centru, kompanija DIS svečano je započela novi, 3. po redu ciklus programa podrške obrazovanju mladih "Znanje zna budućnost"

Foto: Mirko Mirčetić

Predstavnici najvećeg domaćeg trgovinskog lanca, Stefan Čvorović (direktor sektora marketinga), Ivan Šuleić (generalni direktor) i Dimitrije Prodanović (direktor sektora ljudskih resursa) obratili su se prisutnim novinarima predstavljajući dosadašnje rezultate programa u okviru kojeg je za prve dve godine postojanja realizovano 24 projekta obrazovnih institucija, organizacija i ustanova, kao i 89 donacija upućenih deci zaposlenih u kompaniji.

Posebnu pažnju je privukla činjenica da je ovogodišnji fond za donacije udvostručen u odnosu na prethodnu godinu, pa će DIS ove godine, kroz realizaciju različitih projekata, podržati obrazovanje mladih u Srbiji sa čak 20.000.000 dinara.

Foto: Mirko Mirčetić

Budžet je raspoređen ravnomerno, 10.000.000 dinara za eksterne prijave, institucije, najbolje osnovce, srednjoškolce i studente i 10.000.000 dinara za interne prijave, decu zaposlenih u DIS-u koja se ističu uspesima u školi i drugim veštinama.

Direktor marketinga kompanije, Stefan Čvorović, izrazio je veliko zadovoljstvo što će program "Znanje zna budućnost", uprkos izazovima, ove godine mladima u Srbiji pomoći još snažnije.

- Kompanija DIS kao najveći domaći trgovinski lanac i društveno odgovorna kompanija od svog osnivanja vodi brigu o zajednici preduzimajući niz projekata od kojih je najznačajniji "Znanje zna budućnost". Cilj ovog projekta je podrška talentu i trudu mladih ljudi na njihovom putu do uspeha. Ovaj program nije namenjen samo odličnim učenicima, već svim talentovanim mladim ljudima, bilo da se oni bave sportom, umetnošću ili naukom.

Foto: Mirko Mirčetić

- Program "Znanje zna budućnost" predstavlja veliki korak ka sveobuhvatnoj, sistemskoj i još snažnijoj podršci obrazovanju mladih ljudi. Budući da se radi o programu podrške obrazovanju mladih i obrazovnih institucija i organizacija, naši planovi ostaju nepromenjeni, dakle usmereni ka svima kojima je pomoć potrebna. Kompanija DIS želi da obezbedi bolju budućnost dajući vetar u leđa onima na kojima budućnost ostaje.

Nakon predstavljanja mehanizma prijavljivanja, selekcije i realizacije projekta koji je zadržao istu, jednostavnu formu kao i tokom prve dve godine, predstavnici kompanije DIS su i zvanično otvorili ovogodišnji period prijavljivanja koji će trajati do 1.6.2021. i pozvali sve institucije, organizacije i ustanove da prijave svoje projekte.

Foto: Mirko Mirčetić

Prijavljivanje za program podrške "Znanje zna budućnost 2021" je omogućeno na sajtu www.dis.rs od 28.4.2021. (od 12:00) do 1.6.2021. (do 23:59), nakon čega će se pristupiti odabiru najboljih projekata i realizaciji donacija. Takođe, na sajtu su dostupna i detaljna uputstva, kao i pravila učešća u programu.

Predstavnici kompanije DIS su konferenciju završili zahvalivši se prisutnim medijima na dosadašnjoj podršci i promociji ovog društveno odgovornog projekta koji je postao tradicija na koju je kompanija izuzetno ponosna.

(Telegraf.rs/PR)