Vučić: Prosečna plata u martu 555 evra, to smo čekali

Na nivou Beograda, prosečna zarada je iznad 700 evra, rekao je Goran Vesić danas

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, oglasio se danas na svom zvaničnom Instagram profilu buducnostsrbijeav i poručio da je prosečna plata u martu bila 555 evra.

"Imam dobru vest za sve ljude u Srbiji - prosečna plata u martu iznosila je tačno 555 evra. To je ono što smo čekali", poručio je Vučić u video snimku.

Kako je dalje naveo, "znalo se da je mart referentni mesec, a prema preliminarnim podacima, plata u martu iznosila je 555 evra, što je u poređenju sa 330 evra, u vreme kada je on postao predsednik vlade - ogroman napredak Srbije".

"Za to ste zaslužni vi, a pre svega ste zaslužni zbog toga što Srbija više nije zemlja gubitnika, već pobednika, koja može u svemu da se takmiči i da pobeđuje one koji su, ne decenijama, već vekovima bili ispred nas", rekao je Vučić.

Poručio je da "moramo da radimo, da se trudimo i borimo, kako bismo pre kraja godine podigli plate na više od 600 evra". Uveren sam da zajedno, ujedinjeni, to možemo da da napravimo, dodao je.

Podsećamo, danas se oglasio i Goran Vesić, rekavši da je za sedam godina budžet Grada Beograda povećan sa oko 600 miliona evra na više od 1,2 milijardi evra. Dodao je da Beograd čini 40% bruto domaćeg proizvoda Srbije.

- Finansijska konsolidacija koju smo sproveli omogućila je rast i razvoj našeg grada nezabeležen u novijoj istoriji. Ulaganja u naš grad dovela su do toga da je u Beogradu otvoreno skoro 200 hiljada novih radnih mesta, a da je prosečna plata iznad 700 evra - zaključio je Vesić.

(Telegraf Biznis)