Pogled na kursnu listu šokirao turiste: Evo koliko nude za 1 evro na popularnom jadranskom ostrvu

Iako je na Korčuli turistička sezona i više nego ispunila očekivanja, jednoj menjačnici to, izgleda, nije dovoljno

Foto: Pixabay

Hrvatska je ove godine prilično povećala cene, na razne načine, a turistima se ne dopada ni kurs po kojem se negde obračunava evro.

Naime, već smo pisali o tome da su sami lokalni mediji pisali kako se na Jadranu dešava "perfidno potkradanje" i ove sezone, jer su kursne liste sve nepovoljnije.

Među pravilima kojima se u Hrvatskoj reguliše rad menjačnica - ne piše kolika je dopuštena provizija, te je njen iznos prepušten tržištu, odnosno ponudi i potražnji.

Portal Poslovni.hr sada donosi priču o ostrvu Korčula (Dalmacija).

Iako je na Korčuli turistička sezona i više nego ispunila očekivanja, navodi se, pogled na kursnu listu jedne menjačnice u samom centru starog grada - teško da će se dopasti strancima.

Tamo, naime, za jedan evro nude samo 7,21 kunu (112,99 dinara), što je za gotovo 30 lipa manje nego u Zagrebu. Velika razlika se oseća i u ostalim popularnim valutama: recimo, dolar je 5,87 kuna, a funta 8,20, što je za 50-ak lipa manje nego u Zagrebu.

Jedini koji bi na Korčuli mogli "proći" relativno dobro (što se tiče cena) jesu domaći gosti, kojima neki ugostiteljski objekti nude popuste na hranu i piće.

Video: Osam načina da sačuvate vašu karticu od krađe dok ste na odmoru

(Telegraf Biznis)