Oni su dobili kuće i sele se u sela Pirota, Nove Crnje, Bačke Palanke, Lučana...

Porodice, njih 12 i dvoje poljoprivrednika koji su danas potpisali ugovore odseliće se u kuće koje se nalaze u selima Pirota, Nove Crnje, Bača, Bačke Palanke, Lučana, Vladičinog Hana, Kikinde, Pećinaca i Trstenika

Foto: Shutterstock

Prvih 14 ugovora o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća, sa okućnicama, potpisano je danas u Palati Srbija.

Ugovore su, na osnovu javnog konkursa raspisanog krajem juna, potpisali ministar za brigu o selu Milan Krkobabić, porodice i poljoprivrednici koji su dobili sredstva za kuće, i predstavnici opština u kojima se nalaze kuće u kojima će ove porodice živeti.

Resorni ministar Krkobabić je ocenio da je ovo veliki dan za Srbiju.

Najavio je da će se porodicama koje se odluče da odu na selo pomoći - ne samo nabavkom krova nad glavom, već i podsticajima za obezbeđivanje sredstava za život.

Zamenik predsednika komisije za ocenu i kontrolu realizacije ovog projekta, agroekonomista Milan Prostran, naveo je da je ova akcija komplementarna sa onim što, inače, čini Evropa, a to je pomoć mladim poljoprivrednicima.

Porodice, njih 12 i dvoje poljoprivrednika koji su danas potpisali ugovore odseliće se u kuće koje se nalaze u selima Pirota, Nove Crnje, Bača, Bačke Palanke, Lučana, Vladičinog Hana, Kikinde, Pećinaca i Trstenika.

Video: Telegraf u poseti najvećoj fabrici za proizvodnju ulja od ruže: Litar košta neverovatnih 5.500 evra

(Telegraf Biznis)