Bitkoin nastavlja da drži visok nivo: Da li uskoro dostiže vrednost od 70.000 dolara?

U poruci poslatoj u ponedeljak, Mikel Morč, izvršni direktor kripto hedž fonda ARK36, rekao je da cena bitkoina od 70.000 dolara sada "izgleda kao neizbežna"

Foto: Freepik

U ovom momentu najpoznatija kriptovaluta vredi oko 67.600 dolara po novčiću, i to je manje-više vrednost koju drži od 8. novembra, kada je porasla na 67.700 dolara - što je novi rekord svih vremena.

Bitkoin nije jedini kojem je skočila vrednost, budući da je sličnu sudbinu doživela i druga najpoznatija kriptovaluta, a to je etereum. Njegova vrednost sada je oko 4.700 dolara.

Blokčejn platforma Solana i kriptovaluta Cardano porasle su 23%, odnosno 9%, tokom poslednjih 7 dana, respektivno.

Iako je teško povezati kratkoročna kretanja cena sa bilo kojim konkretnim događajem - a grafikoni cena kriptovaluta su često puni volatilnosti - neki analitičari misle da će i bitkoin i eter nastaviti da rastu u narednim nedeljama.

U poruci poslatoj u ponedeljak, Mikel Morč, izvršni direktor kripto hedž fonda ARK36, rekao je da cena bitkoina od 70.000 dolara sada "izgleda kao neizbežna".

Drugi imaju hrabrije projekcije o tome kuda ide bitkoin, pošto je JPMorgan nedavno udvostručio svoje predviđanje da će bitkoin na kraju dostići 146.000 dolara, sa kratkoročnim ciljem cene od 73.000 dolara za ovu godinu.

Video: Najveći pad Fejsbuka u istoriji: Sve o apokalipsi na društvenim mrežama i koliko je para izgubljeno

(Telegraf Biznis)