Brzi vozovi Srbije dobijaju novi logo: Možete i vi da date predlog, nagrada je milion dinara

Muzej danas proslavlja 72 godine postojanja. Društvo "Srbija voz", takođe, već ima novi logo

Društvo za železnički prevoz putnika, "Srbija voz" otvorilo je konkurs pod nazivom "Pusti inspiraciju da te vozi", za ime i logo nove brze vozove u Srbiji.

Ono što su posebne prednosti jeste što voz poseduje mini bar, WIFI mrežu, ima 316 sedišta, prilagođen je potrebama osoba sa invaliditetom i nudi povoljne cene karata. Ukratko, ovo je najsavremeniji voz u regionu.

- Brzi vozovi koji će saobraćati, pre svega, od Beograda do Novog Sada, pružiće posebne standarde u svakom pogledu. Ova relacija će se prelaziti za 36 minuta - rekao je generalni direktor.

Tu je i najsavremeniji sistem za upravljanje vozom. Direktor je pozvao sve, a posebno mlade, da daju novi izgled brzom vozu, svojim idejama.

- Mogu da učestvuju sva pravna i fizička lica - dodao je.

Kako čujemo od automobiliste Dušana Borkovića, sedišta u brzom vozu su kao u biznis klasi aviona.

- Čast mi je što sam danas ovde, i što na neki način kao promoter učestvujem u ovom projektu. Ja sam veliki patriota. Često me pitaju kada sam zavoleo brzinu, a ja se šalim da sam brzinu zavoleo od rođenja. Kao mali sam bio opčinjen vozovima, Brzina me inspiriše - rekao je Borković koji je najbolji srpski automobilista.

Najduža tradicija u Srbiji

- Železnica, uz vojsku, ima najdužu tradiciju u Srbiji. Prva pruga je bila Beograd-Niš, koštala nas je dva budžeta. Danas prisustvujemo, ne jednom u nizu konkursa, već još jednom istorijskom mestu Železnice. Moramo da je vratimo tamo gde pripada, jer je decenijama unazad zapostavljena - rekao je minitar građevine i saobraćaja Tomislav Momirović na konferenciji.

Na konferenciji će govoriti ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, generalni direktor "Srbija voza", Jugoslav Jović, predstavnik žirija - reditelj Milorad Milinković, kao i najbolji srpski automobilista, Dušan Borković.

Konkurs je otvoren od 1. do 21. februara 2022. godine, a proglašenje pobednika održaće se 1. marta. Nagradni fond za pobedničko rešenje iznosi 1.000.000 dinara. Prijave na konkurs podnose se putem mejla na ucestvujem@pustiinspiracijudatevozi.rs

Video: Do proleća stiže 100 vozila na prirodni gas: Primopredaja 10 novih autobusa na e-pogon

(Telegraf Biznis)