Histerija oko ulja u Nemačkoj traje: Prvo ga izbacili iz ponude, a sad prodaju boce od 10 litara

Dok jedni pohvaljuju inicijaticu da se kupuju veće boce i time uštedi novac, drugi smatraju da je odluka kontraproduktivna

Foto: Telegraf.rs

Nestašica suncokretovog ulja i dalje muči Nemačku, o čemu je pisao Telegraf Biznis.

Supermarketi su podigli cene gotovo svih ulja koje imaju u ponudi pa sada cena suncokretovog ulja u većini prodavnica košta pet evra po litru, a kupcima je većinom dozvoljeno da kupe samo po jednu bocu.

Police gde bi trebalo da stoji ulje uglavnom zjape prazne, a ovih dana pometnju na Redditu izazvala je fotografija na kojoj se vidi ulje repice u boci od deset litara.

Fotografija je snimljena u poslovnici Edeke u Minhenu. Kupci za ovo ulje treba da izdvoje 40 evra, što je isplativije od litarske boce za pet evra. Ipak, korisnici društvenih mreža iznenađeni su ponudom Edeke, a mišljenja su podeljena.

Dok jedni pohvaljuju inicijaticu da se kupuju veće boce i time uštedi novac, drugi smatraju da je odluka kontraproduktivna.

Podsećamo, budući da su isporuke nedeljama ograničene zbog rata u Ukrajini, cene određene hrane su sve veće. U nekim slučajevima lanci već poskupljuju ulja svoje marke za 550 posto.

Video: Ukrajinci puštoše prodavnice: Gužve u marketima, prazni rafovi, nabavljaju se velike količine zaliha

(Telegraf Biznis)