Svaki stanovnik Srbije nakupi bar 7 kg smeća: Ima načina da ga reciklirate

Procena je inače da prosečan stanovnik Srbije mesečno generiše oko 4,6 kg plastičnog, i 2,2 kg papirnog/kartonskog otpada

Foto: Yettel

Yettel je prva mobilna mreža u Srbiji koja koristi isključivo energiju iz obnovljivih izvora, za šta ima potvrdu nadležnih institucija Republike Srbije.

Kompanija je lansirala i Eco bonus, novu digitalnu uslugu, čijom aktivacijom korisnici biraju da se u njihovo ime reciklira 4,6 kg plastičnog i 2,2 kg papirnog/kartonskog tpada na mesečnom nivou.

„U osnovi brenda je balans, a jedna od oblasti na koje ćemo se fokusirati je balans sa prirodom. Želimo da smanjimo negativan uticaj na životnu sredinu i ponudimo korisnicima da urade isto. Naša mreža je 100% zelena, a iz programa reciklaže, u kom smo do sad reciklirali gotovo 350 hiljada uređaja, naučili smo da se korisnici rado uključe kada im ponudite konkretno rešenje“, kaže Majk Mišel, generalni direktor Yettela.

Podsetimo, Mišel je u intervjuu za Telegraf Biznis govorio o značaju ulaganja u održivu energiju. 

Procena je inače da prosečan stanovnik Srbije mesečno generiše oko 4,6 kg plastičnog, i 2,2 kg papirnog/kartonskog otpada (ukupno 6,8 kg).

(Telegraf Biznis)