Beogradski taksisti danas sa gradonačelnikom: Hoće li izboriti veće cene prevoza?

Sastanak je iniciran na dopis Udruženja SITAB

Foto: Shutterstock

Beogradski taksisti tražili su poskupljenje prevoza, kako je Telegraf Biznis prvi objavio, a danas je i sastanak sa gradonačelnikom Beograda Aleksandrom Šapićem.

Kako saznajemo, sastanak je iniciran na dopis Udruženja SITAB kojim se između ostalog, ukazuje na inspekcijski nadzor nelegalnih taksi vozila.

U dopisu u koji smo imali uvid, ističu da su nezadovoljni "sve većim brojem vozila i lica koja su u suprotnosti sa zakonom i bez ovlašćenja nadležnog organa lokalne samouprave vrše prevoz…" i traže da ih upoznaju sa aktivnostima inspekcije povodom toga.

Oni navode i da imaju saznanja da komunalna milicija više nema ovlaćenja da kontroliše taksi prevoz.

SITAB je tražio i povećanje cene usluga jer kako navode, "Ministarstvo finansija nije odobrilo 300 litara goriva na mesečnom niovu bez akciza".

Podstimo, kako smo ranije objavili, traže da se cene taksi usluga povećaju za 25 odsto, pa bi start koštao 300 dinara, u prvoj tarifi pređeni kilometar bi se naplaćivao 100 dinara, a u drugoj 130 dinara. Kilometar u trećoj tarifi bi poskupeo na 200 dinara, a sat čekanja bi koštao 1.000 dinara.

Foto: Telegraf.rs

Oni posebno traže izveštaj koliko je prijava podneto od strane saobraćajne inspekcije u vezi Car Go, sada Mr D, u zadnje dve godine zbog obavljanja taksi prevoza u suprotnosti sa Zakonom o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

Video: Kako da se sporazumete sa taksistom u Kini? Ovo rešenje je genijalno i zabavno

(Telegraf Biznis)