Pošta i DHL upravo potpisali važan sporazum o saradnji: Najavljene 4 bitne stavke u poslovanju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Saradnja će biti uspostavljena prvenstveno u oblasti logistike

Pošta Srbije i kompanija DHL Express Srbija su danas, u PTT muzeju, zaključile krovni sporazum o saradnji, koji obuhvata partnerstvo u oblasti logistike i drugim oblastima.aketomat

Prisutnima su se obratili v.d. direktora Pošte Srbije, Zoran Đorđević, i generalni direktor DHL Express Srbija, Fion Heriot.

Kako je saopšteno iz Pošte, "krovni sporazum o saradnji Pošte Srbije i DHL Express Srbija predstavlja konkretizaciju dosadašnjih dogovora dve kompanije i podrazumeva zajedničko delovanje i ulaganja u cilju još bržih, pouzdanijih i kvalitetnijih usluga. Saradnja će biti uspostavljena prvenstveno u oblasti logistike, primera radi na projektu Poštin p i digitalnoj usluzi eNovčanik, ali i u drugim oblastima".

- Ovo je veoma važan događaj za Poštu, posebno u ovom momentu digitalizacije. Ovim smo dobili trenutno jednog od najjačih partnera na svetu, svakako ćemo unaprediti naše poslovanje uz pomoć iskustva DHL-a - rekao je Đorđević.

Kaže da nakon ovog potpisivanja sledi dalja razrada plana, koja se tiče i paketomata; u planu je instaliranje tzv. pametnih sandučića.

Druga oblast saradnje je logistika, treća oblast je mogućnost da se usluge DHL-a obavljaju u poštama Srbije, a četvrta ključna oblast jeste centar za štampanje i izradu koverti.

(Telegraf Biznis)