Sjajna vest za Pribojce: U grad stiže nova fabrika, spominju se i radna mesta

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Pregovori odavno traju, a sada se ta ideja samo konkretizuje

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Kao simbol Feniksa koji se diže iz pepela, opština na Limu krupnim koracima i dalje grabi ka privrednom razvoju. Priboj će uskoro dobiti novog investitora i novu fabriku, koja će se graditi u delu pogona Mašinske obrade FAP-a, a proizvodiće delove za auotindustriju. Pregovori odavno traju, a sada se ta ideja samo konkretizuje.

Saglasnost na prenos javne svojine države u javnu svojinu Opštine za zemljište na kome će se graditi nova fabrika dali su pribojski većnici na sednici pedržanoj 5.jula, a končanu reč daće odbornici SO Priboj. Nova fabrika gradiće se u delu Mašinske orbrade FAP-a.

- Sve se kordinara sa Kabinetom predsednika Republike i Ministarstvom odbrane, jer je FAP deo odbrambene industrije Srbije. To zemljište država će preneti na opštinu Priboj, a mi novom investitoru, za šta ćemo dobiti i određena sredstva. FAP će dobiti sedam i po milion evra za izgradnju peskare i farbare, što je odlično i za FAP i za grad Priboj - ističe za RINU Lazar Rvović, predsednik opštine Priboj.

Najveća dobit izgradnjom nove fabrike biće nova radna mesta, novo zapošljavanje, što će svakako doprineti i još boljem standardu građana Priboja.

(Telegraf Biznis/RINA)