Vučić: Nemamo uranijum, ali imamo litijum, to je zajednička snaga celog regiona

J. V.
Vreme čitanja: oko 1 min.

"Litijum će predstavljati i zajedničku snagu celog regiona, ne samo Srbije. I zbog toga sam srećan", rekao je Vučić

Printskrin: RTV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, gostujući na TV Pink, da Srbija ima litijum i da je dobro što ga ima, jer će to predstavljati našu komparativnu prednost u odnosu na mnoge u okruženju.

"Ali i zajedničku snagu celog regiona, ne samo Srbije. I zbog toga sam srećan", rekao je Vučić za Pink na pitanje novinara kako odgovara na to što je rekao Srđan Škoro pozivajući na linč njegovog sina Danila.

Osvrnuo se i na komentare koji su se mogli čuti u javnosti od strane opozicionog lidera Srđana Škora.

"Govorite o Majdanpeku i Boru sa gađanjom, kao o najgorim mestima na svetu. Majdanpek je podignut zahvaljujući rudniku. Majdanpek ne bi postojao da nema rudnika. Pre svega da nije bilo rude na Peku, a zatim da nije bilo majdanpečkog rudnika, ne bi bilo prelepog Majdanpeka. Teško da bi se razvio i Donji Milanovac", rekao je Vučić.

Kazao je da kada je kineska kompanija preuzela rudnik u Boru da je otplatila 1,2 milijarde dolara dugova.

"I u Boru i Majdanpeku je svetla budućnost i tamo će lepo i pristojno da se živi i radi. Druga je stvar što neki ljudi polaze od sebe, pa je za njih nezamislivo da rade u Majdanpeku i Boru", rekao je Vučić.

Kazao je i da kada čuje da "neko poziva da će nekog da poliva uranijumom" da mora da kaže da Srbija nema uranijum iako bi voleo da ga imamo kad pogleda koliko, na primer, Rusija izvozi uranijuma i koliko je važan za razvoj i napredak Ruske Federacije.

"Voleo bih da mi imamo uranijum, ali nemamo ga, imamo litijum", dodao je Vučić.

(Telegraf biznis)