Komšije našle način da dolijaju turistima koji ostavljaju peškire: Kazna ogromna, tek da čujete kome idu

D. J.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Gotovo uvek se radi o turistima, a meštani više i ne mogu zamisliti leto bez ovakvog ponašanja

Foto: Pixabay

Rezervacije na plažama pomoću peškira nisu noviteti, ali ipak, to ne menja činjenicu da to mnogima "ide na živce", ali da naizgled rešenja nema - bar se do sada tako mislilo. Najjužnija opština Splitsko-dalmatinskog okruga na poseban način rešava ovaj problem, te svaki zaplenjeni peškir na plažama u Gradcu, na kraju sezone ide - četvoronožnim ljubimcima.

I ovog leta jedna od popularnijih aktivnosti je rezervacija hlada na plaži. Do sedam ujutru komunalci u Gradcu pokupe desetine peškira.

- Ovde ima od šatora, ležaljki, peškira, ćebadi, dušeka, svega. Doslovno svega se nađe na plaži - rekao je Karlo Vištica, komunalni radnik.

Gotovo uvek se radi o turistima, a meštani više i ne mogu zamisliti leto bez ovakvog ponašanja.

- Ma nije, to je sve romantika. Moraju šlapaši biti šlapaši i mi se na to prilagodimo. Od svih problema, ako nam je to problem - svaka nam čast - rekao je Ilija Cvitanović, Gradac.

- Ja bih isto rekao da je to deo večnog folklora. Ljudi to uvek rade i radiće to sve vreme. Možemo se boriti s tim malo, ali nekad treba i to malo pustiti - rekao je Dario, prenosi Dnevnik.

Takođe, ako osoba kojoj je oduzet peškir traži isti nazad, Opština Gradac naplatiće im kaznu od 66 evra.

- Pa imali smo jedan slučaj gde je gospodin došao po stvari, tražio je nazad, platio je kaznu za to. Odveli smo ga u Drvenik na skladište, izabrao je svoje stvari i to je to - rekao je Karlo Vištica, komunalni redar.

Ipak, ovakve situacije su retkost, pa tako na kraju sezone, svi zaplenjeni peškiri idu psećim njuškama.

(Telegraf Biznis)