Porodica katarskog princa vrednija od Bezosa i Gejtsa zajedno: Ipak, kruže glasine da ga je odbila Bela Hadid

D. J.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Sheikh Khalifa je blisko povezan sa svojom porodicom, posebno sa majkom, Sheikha Moza, koja je prva dama Katara i predsednica Katarske fondacije

Sheikh Khalifa bin Hamad bin Khalifa Al Thani, poznat kao KHK, rođen je 11. novembra 1991. On je trenutni katarski ministar unutrašnjih poslova, kraljevski član porodice i istaknuti kolekcionar automobila. Svojim životnim stilom, prepunim luksuza i bogatstva, privukao je pažnju širom sveta. Odrastao je u Dohi i kasnije se preselio u Los Anđeles radi studiranja na Univerzitetu Južne Kalifornije, gde je stekao diplomu i master iz javne politike i diplomatije.

Život u Los Anđelesu

Princ je stigao u Los Anđeles privatnim avionom, okružen poslušnicima, i nastanio se u luksuznom hotelu Beverly Wilshire umesto studentskog doma. Tamo je vodio raskošan život, redovno posećujući luksuzne restorane, kockarnice u Las Vegasu i rezervišući luksuzne lože za utakmice LA Lakersa. Njegov ekstravagantni način života privukao je pažnju tabloida, sa pričama o darivanju skupih poklona univerzitetskim službenicima i zaposlenima u DMV-u.

Strast prema automobilima

Sheikh Khalifa je poznat po svojoj impresivnoj kolekciji superautomobila, uključujući McLaren vredan 890.000 dolara i LaFerrari od 1,5 miliona dolara. Njegova kolekcija takođe uključuje Bugatti Divo, Lamborghini Sian FKP 37 i Ferrari Monza SP2. On je često viđen kako vozi svoje automobile po ulicama Monaka, Londona i LA-a.

Povratak u Katar i karijera

Nakon završetka studija, vratio se u Katar gde je postao oficir u unutrašnjim snagama sigurnosti. Godine 2020. imenovan je za člana Nacionalnog saveta za bezbednost i bio je komandant sigurnosnih operacija za FIFA Svetsko prvenstvo 2022. godine. Takođe je predsednik fudbalskog kluba Al-Duhail SC.

Porodični čovek

Sheikh Khalifa je blisko povezan sa svojom porodicom, posebno sa majkom, Sheikha Moza, koja je prva dama Katara i predsednica Katarske fondacije. Na njegovom Instagram profilu često se mogu videti slike sa članovima porodice, pokazujući ih u opuštenom, porodičnom okruženju.

Avanturistički duh

Pored automobila, princ uživa u aktivnostima na otvorenom kao što su trke kamila, ronjenje, jahanje i sokolarstvo. Katarska kraljevska porodica poseduje flotu superjahti koje princ koristi za svoje avanture, uključujući 400 miliona dolara vrednu jahtu Katara i 500 miliona dolara vrednu jahtu Al Lusail, prenosi Luxurylaunches.

Sheikh Khalifa bin Hamad bin Khalifa Al Thani je moderan princ koji balansira između svojih kraljevskih dužnosti i luksuznog načina života, ostavljajući trag gde god da ode.

Naime, poznati princ, kako mnogi mediji prenose, izneo je bračnu ponudu poznatom modelu Beli Hadid, koju je ona odbila.

(Telegraf Biznis)