Šta ako ste kupili kartu za koncert Tejlor Svift u Beču? Otkazuju se zbog terorističke pretnje

D. J.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Karte su rasprodate godinu dana unapred

Foto: Tanjug/AP/Lewis Joly

Tejlor Svift trebalo je da održi 8, 9. i 10. avgusta u glavnom gradu Austrije tri koncerta za pamćenje. Karte su rasprodate godinu dana unapred, a mnogi brojne životne planove pravili su upravo na osnovu ovog događaja.

Međutim, kako su sva tri koncerta otkazana zbog terorističke pretnje, svi koji su već imali karte sada su zabrinuti samo za jedno - kako dobiti povrat novca.

Nakon što su sinoć otkazana sva tri koncerta Taylor Swift, koja su bila deo turneje Eras i trebalo da se održe u Beču, svi oni koji su kupili karte, platili smeštaj i organizovali put pokušavaju da povrate barem deo novca koji su uložili kako bi uživali u spektakularnom koncertu na stadionu Ernst Happel u Beču.

Šta uraditi ako imate karte za koncert Taylor Swift u Beču?

Svi koji su karte kupili preko zvanične stranice oeticket.com već su dobili mejlove u kojima stoji da će karte biti refundirane u narednih 10 radnih dana. Za sada nije poznato kako će novac dobiti oni koji su karte kupili putem treće strane (internet stranice koje se bave preprodajom karata, privatni prodavci i slično).

Može li se dobiti povrat novca za put i smeštaj?

Nažalost, osim ako niste kupili ulaznice za koncert kao deo paketa ili prethodno ugovorili specifično putno osiguranje koje pokriva ovakve scenarije, teško je da ćete dobiti povrat novca za smeštaj ili put do Beča.

Šta ako se otkažu i datumi turneje u Londonu?

Ako ste kupili karte putem zvanične stranice za londonske koncerte, Ticketmaster, dobićete povrat novca ako koncerti budu otkazani. Pošto za sada ništa ne ukazuje na to da bi se to moglo dogoditi, nema razloga za strah od otkazivanja londonskih koncerata, prenosi Tportal.

Na stranici Ticketmastera stoji:

- Ako je događaj za koji ste kupili ulaznice ili pakete otkazan u celosti (i nije pomeren), vaša će narudžbina biti otkazana i biće vam vraćena prodajna cena vaših ulaznica ili paketa (naknade za uslugu i naknade za obradu narudžbine mogu biti nepovratne). Ako je događaj otkazan, pomeren ili promenjen, samo će originalni kupac imati pravo na povrat novca. Odgovornost je originalnog kupca ulaznice da ažurira sve primaoce. Ako ste kartu kupili od prodavca treće strane, vaša se prava mogu razlikovati.

(Telegraf Biznis)