Još jedna megajahta uplovila u Jadran: Na njoj se odmara poznati ukrajinski milijarder

V. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Jahta dugačka skoro 100 metara napravljena je 2020. godine u Holadiji

Foto: Chris Emil Janssen / imago stock&people / Tobias Hase / DPA / Profimedia

Jadran i hrvatsko primorje su jedno od omiljenih destinacija superbogatih koji tamo pristižu svojim astronomski skupim plovilima. Da je za ovu grupu ljudi samo nebo granica pokazuje i megajahta Moonrise koja je u vlasništvu ukrajinskog milijardera Jana Kouma.

Koum je rođen u okolini Kijeva gde je proveo skromno detinjstvo sa svojim roditeljima. Kada je imao 16 godina emigrirao je sa majkom u SAD gde je nastavio da se školuje i gde je 2009. godine lansirao svoju aplikaciju Vacap (WhatsApp).

Foto: Chris Emil Janssen / imago stock&people / Profimedia

Od tada do sada njegovo bogatstvo je eksponencijalno poraslo te se procenjuje da danas iznosi 13 milijardi dolara. U skladu sa svojim finansijskim mogućnostima, Koum deo svog slobodnog vremena tokom leta voli da provodi na jahti vrednoj 200 miliona dolara, odnosno 182 miliona evra.

Jahta je napravljena u Holandiji u brodogradilištu Makum, dugačka je tačno 99.95 metara a vlasniku je isporučena u julu 2020. godine.

Njegova jahta je opremljena đakuzijem i heliodromom i može da primi 16 gostiju u 8 kabina, sa 32 člana posade na brodu. Pored svoje jahte, Koum poseduje privatni avion i druge luksuzne nekretnine.

Koum je takođe poznat i kao veliki ljubitelj luksuznih automobila te ima jednu od najvećih kolekcija Porschea na svetu sa stotinu automobila, piše Hercegovina Info.

(Telegraf Biznis)