Cene na Letnjem vašaru u Novom Pazaru izazvale opštu pomamu! Kupci autobusima dolaze u šoping

Vreme čitanja: oko 1 min.

Očekuje se da će ove godine broj posetilaca premašiti prošlogodišnjih 35 hiljada

Printskrin: TV Prva

Letnji vašar u Novom Pazaru iznova potvrđuje da je ovo grad trgovine i preduzetništva. I ove godine vašar ima odličnu posećenost i goste iz svih delova Srbije ali i susednih zemalja.

Zabeležen je rekordni broj izlagača i kupaca a organizatori očekuju da će ove godine premašiti prošlogodišnjih 35 hiljada posetilaca.

Velika posećenost ne čudi kada se uzme u obzir ponuda robe a posebno cene.  Donji deo dečije trenerke može da se nađe po ceni od 300 do 600 dinara dok isti komad odeće za odrasle košta od 500 do 100 dinara.

Foto: Printskrin TV Prva

Majice se takođe mogu pronaći po ceni od 500 do 1000 dinara, šortsevi su 800 a dečije pantalone 600 dinara.

- Cilj organizovanja ovog vašara je da vratimo staru slavu našem gradu, u trgovačkom smislu. Posetioci najviše organizovano dolaze iz BiH ali i iz drugih mesta u Srbiji, od Zrenjanina do Arilja. Ljudi dolaze da vide kako sve izgleda i hoće lično da se uvere u to kakve su cene ovde i da li su zaista snižene i do 70 odsto. Kada se jednom uvere, ne preskaču više vašar - kaže predsednik organizacionog odbora Enes Pljakić za RTV Novi Pazar.

Prvi septembra se bliži te se na vašaru može pronaći i sve što je potrebno za decu đačkog uzrasta - školski ranci, sveske, olovke, blokovi i slično.

Pljakić je dodao da Letnji novopazarski vašar ima i humanitarni karakter jer učesnici deo svojih proizvoda izdvajaju za materijalno ugroženo stanovništvo.

Letnji novopazarski vašar biće otvoren još sutra, 27. avgusta od 10-21h.

(Telegraf Biznis)