Newsmax Balkans, televizija i portal, na festivalu u Rovinju: Program startuje sledećeg meseca

J. V.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Foto: Tanjug/AP

"Newsmax Balkans, novi medij u komšiluku" naziv je panela Weekend Media Festivala u Rovinju na kome se predstavila ova televizija i portal, prvi medijski partner američkog Newsmaxa van granica Sjedinjenih Američkih Država.

Direktor programa Zoran Trifunović je na panelu predstavio programsku šemu i TV lica, najavljujući da će Newsmax Balkans televizija početi da emituje program 14. oktobra.

"Odabir tema, drugaĉiji pristup temama i kredibilna analiza biĉe osnova uređivačke politike televizije. Mi vesti nećemo samo čitati, mi ĉemo ih analizirati i događaje stavljati u pravi kontekst", rekao je Trifunović i istakao da je glavni slogan "Prave vesti za prave ljude".

Trifunović je najavio je da će Newsmax Balkans biti prva 4K news televizija u regionu.

Direktor digitalnih platformi Nikola Stojić istakao je na panelu da je cilj da portal Newsmax Balkans, koji je počeo sa radom 16. septembra, bude kredibilan izvor informacija.

"U vremenu kada su dezinformacije i medijska polarizacija ozbiljni izazovi, želimo da postanemo izvor tačnih i proverenih informacija. Želimo da budu zastupljene sve strane kako bi našim čitaocima dali potpuni uvid u sve aspekte neke teme ili događaja", naglasio je on.

Stojić je najavio i da će program televizije Newsmax Balkans biti moguće gledati putem live streama na portalu.

(Telegraf.rs / Newsmax Balkans)