Vozač motora dobio kaznu od 17.000 evra: Mislio da ga neće "uhvatiti" zbog jednog detalja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nesavesni motociklista ostaće bez vozačke dozvole najmanje 31 mesec

Foto: Shutterstock

Motociklista je 15 puta aktivirao radarske kamere zbog prebrze vožnje. Ipak, mislio je da ga saobraćajne kamere ne mogu identifikovati jer motocikl nije imao prednju tablicu.

Međutim, pogrešio je u proračunu i zaradio gomilu kaznenih bodova, uz kaznu od 17.000 evra, prenosi Nemačka novinska agencija (dpa). Te kamere snimaju prekršioce spreda, a vozač je mislio da mu policija neće ući u trag.

Policiji je, međutim, dosadilo da svakodnevno prati istog čoveka kako bezobzirno krši pravila.

Kako su ga pronašli?

Na video snimcima se jasno vidi o kom modelu motora je reč, a uočljiva je bila i jedna prepravka. Policija je izdala nalog i došla do vozila, a potom i do vozača.

- Kamera je aktivirala blic više puta, i to dva puta dnevno - saopštili su iz gradske uprave. Među prekršajima je i vožnja brzinom od 131 kilometar na sat u zoni gde je ograničenje 50.

Za prekršaje od sredine juna do kraja jula sud mu je dodelio 22 kaznena boda. Od 15 postupaka, 11 je pravosnažno rešeno i čovek će morati da plati 17.000 evra, a kazna će verovatno na kraju biti i veća.

U Nemačkoj vozačka dozvola privremeno važi sa osam bodova. Na primer, korišćenje telefona ili umereno prekoračenje brzine donosi po tri boda.

Nesavesni motociklista ostaće bez vozačke dozvole najmanje 31 mesec, prenosi Fenix.

(Telegraf Biznis)