Nekoliko avio-kompanija opet otkazalo letove iz Tel Aviva

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Zbog pojačanih sukoba između Izraela i libanskog Hezbolaha

Foto: Shutterstock

Komercijalne aviokompanije Viz Er, Britiš Ervejz i Azerbejdžan Erlajns otkazale su danas letove ka i sa aerodroma Ben Gurion u Tel Avivu zbog pojačanih sukoba između Izraela i libanskog Hezbolaha, prenose izraelski mediji.

Na veb stranici aerodroma Ben Gurion objavljeno je da danas ove tri avio-kompanije ne lete ni prema ni iz Izraela, navodi Tajms of Izrael.

Mnoge aviokompanije su tek nedavno ponovo počele letove nakon što su posle napada Hamasa 7. oktobra i kasnijeg rata u Pojasu Gaze u različitim trenucima tokom godine obustavljale avio saobraćaj.

U jučerašnjim široko rasprostranjenim izraelskim vazdušnim napadima usmerenim na ciljeve Hezbolaha u južnom Libanu poginulo je najmanje 492 ljudi, a ranjeno više od 1,645, saopštile su libanske vlasti.

Hezbolah je juče lansirao na Izrael više od 200 raketa, zbog čega su aktivirane sirene širom severnog Izraela, u blizini Haife, sve do nekih naselja na Zapadnoj obali, blizu Tel Aviva.

Mnoge aviokompanije su takođe otkazale letove ka i iz Bejruta, a nemačka aviokompanija Lufthanza saopštila je juče da do 14. oktobra obustavlja letove za Tel Aviv i Teheran.

Lufthanza je ranije obustavila letove za Bejrut do 26. oktobra, navodi.

(Telegraf Biznis/Tanjug)