Penzionerima će biti uvećane penzije za oko 50 evra, komšije najavile novi potez

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

"Prošlo je Skupštinu i treće usklađivanje će biti 2,4 odsto i naredna penzija će za toliko biti uvećana", najavljuje Vladimir Drobnjak

Foto-Ilusrtracija: Shutterstock, A. Nalbantjan

Penzioneri u Crnoj Gori dobiće povećanje penzija od oko 50 evra, izjavio je danas v.d. direktora Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Vladimir Drobnjak, ali nije mogao da precizira tačan iznos jer će, kako kaže, sve zavisiti od stope inflacije.

Drobnjak je rekao da ovih dana rade planiranje budžeta za narednu godinu i razgovaraće sa kolegama iz Ministarstva finasija.

- Budžet će biti nešto veći ove godine, olakšaće nam to situaciju i neće biti prostora da se priča hoće li penzije biti sigurne ili ne - naglasio je Drobnjak, prenosi portal RTCG.

Kako je naveo 50 evra će penzije biti veće ali ističe da ne može da kaže preciznu cifru jer sve zavisi od stope inflacije.

- Povećanje je izvesno, januarski rast će biti značajan i izvestan je. Sve je to usvojeno, prošlo je Skupštinu i treće usklađivanje će biti 2,4 odsto i naredna penzija će za toliko biti uvećana, a prvo januarsko povećanje takođe sledi - naveo je Drobnjak.

Rekao je da je Fond PIO bio u deficitu 37,6 miliona evra, što je 6,49 odsto.

- Imaćemo sad značajno veći deficit, ali imamo mere Vlade sa kojima ćemo to nadomestiti. To je glavni moj fokus kako da održimo Fond PIO i da penzioneri imaju redovna primanja -rekao je Drobnjak.

(Telegraf Biznis/Tanjug)