Konferencija o inkluzivnom društvu za starije osobe danas u PKS

D. J.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Teme konferencije su inovacije u oblasti dugotrajne nege, promocija aktivnog i zdravog starenja i digitalne pismenosti među starijim osobama

Foto: Filip Plavčić

Konferencija "Moja budućnost - čija je briga? Inkluzivno društvo za starije osobe" biće održana danas u Privrednoj komori Srbije povodom obeležavanja Međunarodnog dana starijih osoba koji je bio 1. oktobra.

Konferenciju organizuju Kancelarija atašea za socijalnu zaštitu, zdravlje i zaštitu potrošača Austrije u Srbiji, Populacioni fond UN u Srbiji, Poverenik za zaštitu ravnopravnosti, PKS i CKS, saopštila je Privredna komora Srbije.

Teme konferencije su inovacije u oblasti dugotrajne nege, promocija aktivnog i zdravog starenja i digitalne pismenosti među starijim osobama, kao i dostignuća i izazovi sa kojima se suočavaju starije osobe.

Na konferenciji će govoriti poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković, direktorka Populacionog fonda UN za Srbiju Džastin Kolsen, stalna koordinatorka UN u Srbiji Matilde Mord i predsednik CKS Dragan Radovanović, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)