Srpkinja dala novac sestri, pa izgubila kontakt: Posle par godina stigao joj je paket zbog kojeg i sada plače

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Sve ovo kao udar iz vedra neba", poručila je ona

Foto-kolaž: Shutterstock

Da je porodica iznad svega potvrđuje i priča koja je osvanula na mreži "X". Naime, jedna devojka je ispričala da je davno pozajmila novac sestri od tetke, a da su nakon toga izgubile kontakt.

Iako je ovo priča koja se na početku može definistatio kao "sebična", te se srstra nije javila kako ne bi vratila novac, istina ne može biti dalja od toga.

- Moja sestra od tetke je davno pozajmila neke novce od mene i nikada ih nije vratila. Nisam insistirala na vraćanju. Znala sam da je u užasnoj situaciji. Posledni put sam je videla na sahrani mog oca, 2008. Izgubile smo kontakt, odaljile se. U međuvremenu njeno troje dece je poraslo, udale se dve ćerke, oženio sin. Ona ima šestoro unučadi. Moja tetka, majčina srednja sestra je još živa. Ima 90. godina, i živi sa ćerkom, mojom sestrom - započela je priču devojka na početku.

Ipak, posle nekoliko godina, usledio je prvi kontakt.

- Elem, pre par dana me zove sestra, dobila je broj od moje advokatice, to je i njena advokatica. Zove i kaže: najzad da te čujem. Pročitala sam sve tvoje knjige. Odlične su. I jedva čekam novu. No, zovem te da ti kažem da nisam zaboravila da ti dugujem. Nasledila sam sa očeve strane 70 ari na Zlatiboru. Prodala sam zemlju. Šaljem ti paket za dan-dva. I jutros stiže paket.

Pored novcam tu su bili i pokloni, ali i koverta u kojoj se krila tužna istina.

- Rasplakala sam se. Unutra štrudle od maka, od oraha, lenje pite, pite sa višnjama. Dve trenerke, zelena i crvena. Moj broj. A između trenerki koverta i pisamce. U koverti lova. Pisamce; Hvala ti što si bila strpljiva. Hvala ti što si pomogla kad je trebalo. Sestra ipak ostaje sestra, bez obzira na sve. Sve ovo kao udar iz vedra neba. Neočekivano. Zovem je da se zahvalim a ona mi kaže da je na hemoterapiji. Nisam imala pojma da je bolesna - poručila je ona.

(Telegraf Biznis)