Čizme sam prošle zime platila 9.000 dinara, sad su te iste sramotno skupe: Beograđanka otkrila foru prodavaca

S. Ž.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Foto: Shutterstock, A. Nalbantjan

Prošle godine sam kupila čizme za 9000 dinara u jednoj prodavnici u centru Beograda. Nije to neka fensi prodavnica, ali 9.000 nije malo! Čizme su, na sve to, pri kraju zime malo i pukle, iako su kožne i nisu jeftine. Nema veze, zalepila sam, jako su udobne i ove jeseni sam otišla da uzmem još jedne, a tamo je usledio šok!, ovim rečima nam se obratila čitateljka Telegrafa koja je želela da ostane anonimna.

Kako kaže, poželela je da nam se javi jer je uočila "bezobrazan" fazon kod prodavaca.

"Moj prošlogodišnji model je ove godine 12.000 dinara! Pa čekajte, o čemu pričamo, o čizmama koje će se nositi jednu sezonu... To je, inače, trend por adnjama u Beogradu, svuda sui modeli od prople godine skuplji umesto da budu sniženi. Valjda i na čizme udarila inflacija", vajka se naša čitateljka.

I zaista, u razgovoru sa ženama koje planiraju da obnove garderobu, došli smo do podatka da je garderoba poskočila sa cenama, a da se modeli od pre godinu, dve, uopšte ne rasprodaju.

Naprotiv, cene su iste ili veće. A šta vi mislite o ovom trendu? Da li su u poravu prodavci ili kupci koji se osećaju nasamerno?

(Telegraf Biznis)